Fenix 6 finns i flera olika modeller. Den billigaste kostar 6700 kr, medan du kan få med musik och wi-fi för 1100 kr extra. Vill du ha safirglas får du punga ut med 10.000 kr.

Den bästa klockan av alla

Fēnix 6 är en uppvisning i funktioner, detaljer och kvalitet. Klockan erbjuder helt enkelt allt och lite till. Priset är emellertid också därefter ...

9 december 2019 av Lasse Lyhne


Ända sedan Garmin lanserade Fēnix 3, har vi sagt att de följande generationerna varit bra, men inga måsten. De har inte haft några banbrytande funktioner eller stora designnyheter. Det gäller även för sexan. Men, alla små justeringar som Garmin har gjort genom åren gör ändå att den här versionen är klasser bättre än de äldre modellerna.

Suverän skärm

Det gäller särskilt skärmen, processorn och batteritiden. Och jo, den här har faktiskt flera nya funktioner. Vissa av dem – t.ex. Pace Pro som visar vilka mellantider man ska ha om man vill uppnå en viss sluttid. Det är bra, men det är helhetsupplevelsen som gör att den här klockan är bättre än sina föregångare

Artikeln fortsätter under erbjudandet


Snabb processor

Mjukvaran är snabbare,och kloc kan växlar snabbt sidor och laddar även upp rundor och träningspass på nolltid. Skärmen har blivit större, själva urtavlan har blivit mindre och upplösningen har förbättrats. Därmed kan du ha upp till åtta läsbara datafält på skärmen (sex i de mindre modellerna). Batteriet räcker upp till 66 timmar med gps:en påslagen, men ännu bättre är att du kan styra batteriet själv och således stänga av vissa funktioner för att förlänga batteritiden. 

Inbyggda solceller

En ny detalj i värstingmodellen är Power-glaset som fungerar som solceller och således kan ladda upp klockan via solljus. Det är en spännande teknik, men enligt vår erfarenhet är den inte värd det höga priset – särskilt inte i ett vintermörkt Sverige. 

Förutom värstingmodellen som vi testar här, lanseras Fēnix 6 också i ett par andra versioner. Den billigaste kostar 6700 kr, medan du kan få med musik och wi-fi för 1100 kr extra. Vill du ha safirglas får du punga ut med 10.000 kr.

Slutsats

Den nya versionen av Garmins populära värstingklocka kan göra allt lite bättre än tidigare. Klockan har massor av funktioner, skärmen är bra och batteritiden imponerar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: