Läs också

Unik multiklocka

Produktinfo Gps-klocka med tonvikt på multi sportfunktioner (cykling, löpning). Dataöverföring till Internet via usb. Justerbart pulsbälte medföljer. 12-timmars batteritid med gps-funktionen på.

Bra och prisvärd GPS-klocka

Polar har sedan länge försett sina pulsklockor med externa gps-mottagare. Men deras första klocka med inbyggd GPS är en riktig höjdare – och priset är mycket bra.

## Polar RC3 GPS | |

Funktion: Ett bra alternativ till Garmins multisportklockor.

Kvalitet: Lättnavigerad, men det går inte att själv utforma sidvisningen.

Prisvärd: Priset i förhållande till funktionerna är utmärkt.

Slutsats: Polars första sportklocka med inbyggd gps är mycket lyckad och utan tvekan ett bra alternativ till konkurrenterna. Det går inte att registrera simtagen som med Garmin 910XT, men i gengäld är klockan mindre och billigare. Det mesta finns i denna prisvärda gps-klocka!

Pris: 2 800 kr (inkl pulssensor)

www.polarpuls.com

Polar RC3 GPS

Finska Polar har i många år använt sig av gpspositionering i sin breda kollektion av kvalitetsklockor. Deras modeller med externa gps-mottagare har i och för sig fungerat bra, men nackdelen är att det upplevts lite krångligt att ha med sig både en klocka och en sensor varje gång man ska ut och träna.

Det slipper man fr.o.m. nu – nya RC3 GPS har nämligen en inbyggd mottagare. Och vi noterar att trots det så är klockan inte mycket tjockare än RCX3/ RCX5-klockorna som har externa gps-mottagare. Och klockan är betydligt tunnare än de flesta av konkurrentens Garmins klockor.

Om man redan är van vid Polars klockor så kommer man snabbt att vänja sig vid den här modellen, vars inställningar och menyer i stort sett fungerar som i Polars andra klockor. Det innebär samma menyinställning med lättförståeliga symboler och förklaringar, där man kan använda sig av t.ex. pulsgränser, konditionsdata, konditionstest och andra funktioner som erfarna motionärer har nytta av.

Skillnaden ligger främst i att gps-mottagaren är inbyggd, och att många av de för- och nackdelar som Polars andra klockor har, särskilt i förhållande till konkurrenten Garmin, följer med. Eftersom Polars klocka är relativt tunn så lämpar den sig bättre till vardags jämfört med Garmins modeller. RC3 GPS visade sig också vara snabbare än Garmin 610 och 910XT på att hitta satelliterna. Här handlar det oftast om bara 10–20 sek, men det är mycket när man står och väntar på att få komma igång med träningen.

Dessutom är Polar betydligt billigare än 910XT! Med en tilltalande prislapp (med pulssensor) får man således mycket för pengarna. I gengäld kan man inte simma och ta tiden som man kan göra med Garmins bästa multi sportklocka. Men till löpning, cykling och andra idrottsaktiviteter fungerar klockan utmärkt.

Rent allmänt är vi positiva till RC3 GPS, men vi saknar en vibrator för kilometer-tiden och vi skulle gärna velat designa sidvisningarna på klockan själva.

I praktiken är den prisvärda klockan mycket exakt i sin avståndsmätning. Det var bara när vi spurtade eller sänkte tempot, som det tog lite tid att se förändringen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken typ av träningsutrustning önskar du dig mest just nu?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: