Produktinfo Träningsklocka med pulsfunktion samt hastighetsoch distansmätning via extern gps eller skosensor.

Bra löparklocka

Polar RCX3 påminner en hel del om föregångaren, men har en lite nättare design.

## Polar RCX3 | |

Funktion: Enkel att använda och bra träningsfunktioner. Lite för lågt ljud.

Kvalitet: Det finns inget att klaga på när det gäller kvaliteten.

Prisvärd: Lätt, snygg och välfungerande, men inte särskilt billig.

Slutsats: RCX3 är en utmärkt löparklocka som får höga betyg på många områden: låg vikt, snygg design, enkelt handhavande och praktiska träningsfunktioner. Den tillhörande träningssajten är av bästa kvalitet. Det svaga alarmljudet är dock en nackdel.

Pris: 2 795 kr (med gps)

www.polarpuls.com

Polar RCX3

I fjol lanserade Polar sin första klocka på tre år. RCX5 hette den modellen som fick sex stjärnor i Aktiv Träning. Nu är uppföljaren RCX3 på banan, och det handlar om en klocka som har många av de kvaliteter som RCX5 hade.

Det innebär exklusiv design, låg vikt, stor skärm, praktiska tryckknappar samt en massa användbara träningsfunktioner som puls, fart och distans. De två sistnämnda mäts antingen via en liten, extern gps-sändare eller en sensor i skon. Bägge delarna fungerar utmärkt.

Klockans stora behållning är enligt oss den låga vikten och det enkla handhavandet – både när klockan ska ställas in och när man använder den – samt den avancerade webbsidan, Polar Personal Trainer, som innehåller många analysmöjligheter.

En nackdel är det svaga alarmljudet som t.ex. markerar intervallpauser. Det är en viktig funktion som inte är helt optimal i RCX3.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: