Läs också

Smart klump

Fakta: Aktivitetsmätare med snygg färgpekskärm och inbyggd pulsmätare. Fungerar till Samsungs nya mobiler och plattformar.

Bra hårdvara, dålig mjukvara

En utmärkt pekskärm kan inte rädda Samsungs nya aktivitetsmätare.

## Samsung Gear Fit | |

Plus: Mycket snygg skärm och många funktioner.

Minus: Oprecisa mätningar och aktivitetsmätarfunktioner som inte riktigt fungerar. Dyr!

Pris: 2 000 kr.

Slutsats: Hårdvaran fungerar utmärkt och armbandet har många bra och lovande funktioner. Men navigeringen på pekskärmen har brister och verkar inte helt genomarbetad.

www.samsung.com

Om du inte har fått nog av prylar som kan laddas, synkroniseras och analyseras så är Samsung Gear Fit en intressant produkt.

Den avancerade aktivitetsmätaren utmärker sig med en välformad böjd pekskärm med hög upplösning, bra fingerkontroll samt smartwatchfunktioner som gör att man kan ta emot samtal och sms-meddelanden från en Samsungmobil (via bluetooth).

Som aktivitetsmätare erbjuder armbandet – på pappret – en rad användbara funktioner. Den har bl.a stegräknare och träningsfunktioner till löpning och cykling, en sömnmätare samt det mest innovativa: en inbyggd pulsmätare som mäter pulsen vid handleden. I praktiken imponerar dock funktionerna inte lika mycket.

Stegräknaren är inte tillräckligt exakt och detsamma gäller löp- och cykelfunktionerna. Även navigeringen uppvisar brister. Man måste t.ex. själv komma ihåg att starta och stoppa både pulsmätaren, sömnmätaren och stegräknaren. Det innebär att registreringen lätt riskerar att bli otillförlitlig och oprecis. Andra armband börjar att registrera hälsan så snart de sätts på handleden.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: