Fakta: Triathlon-klocka med gps och pulsmätning. Batteritid: ca 24 tim, max. 40 tim.

Avancerad triathlon-klocka

Garmins länge efterlängtade triathlon-klocka, 920XT, är suveränt bra. Den är enkel att hantera och funktionerna är många. Men klockan är dyr!

## Garmin Forerunner 920XT | |

Plus: Användarvänlig, snygg design, mängden och urvalet av funktioner.

Minus: Priset!

Slutsats: FR 920XT spränger alla gränser för vilka funktioner en triathlon-klocka kan innehålla. Den är avancerad men ändå enkel att hantera. Tyvärr spränger den också gränserna för vad en triathlon-klocka får kosta.

Pris: 4 799 kr.

www.garmin.com

Det bästa med Garmins splitter nya och efterlängtade triathlon-klocka är att den är enkel att hantera. Färgskärmen kan t.ex. ställas in exakt som man vill. Man kan välja bland näst intill oändligt antal datavisningar för löpning, cykling och simning. Klockan kan även anslutas till mobilen och det går att ta emot ett visst antal samtal och sms. Den kan även hålla koll på de mest avancerade intervallpassen. Och vill man inte det så är det bara att trycka igång klockan, välja aktivitet och börja träna medan alla relevanta data visas och registreras. FR 920XT är marknadens mest avancerade träningsklocka; trots det är den mycket användarvänlig.

Triathlon-klocka med många funktioner

Klockan är arvtagare till 910XT. Den har allt som den triathlon-klockan hade, men 920XT har ännu fler funktioner och har blivit mer slimmad. Den är 11 gram lättare än föregångaren och betydligt tunnare. Vi börjar att närma oss en klocka för vardagsbruk, men än är vi inte i mål.

De nya funktionerna känns igen från Garmins senaste löparklockor och cykeldatorer. Bluetooth-förbindelsen till mobilen gör att det är möjligt för kompisarna att följa ens träning i realtid medan man tränar. Dessutom kan man se samtal och läsa sms-meddelanden på klockan. Det är smart, men handlar också om tämligen irrelevanta innovationer. Då är de nya simintervallfunktionerna och de löptekniska finesserna som mäter stegfrekvens, steglängd och vertikal rörelse mer intressanta – samt klockans kvalificerade beräkning av konditionsvärden och återhämtningstid.

En annan innovation är användandet av Glonass, den ryska motsvarigheten till gps. Det innebär att klockan mäter fart och distans via två olika satellitsystem. Därmed får den snabbt satellitkontakt och mäter mycket exakt – även i skogen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: