Fakta: Gps-klocka med pulsmätare i armbandet. Mp3-spelare. Högupplöst färgskärm. Batteritid: 1,5 timmar.

Ambitiös sportklocka

Adidas nya superklocka skapar en helt ny kategori av träningsklockor, men den fallerar när det gäller grundfunktioner som gps-precision och batteritid.

## ADIDAS SMART RUN | |

Plus: Bra kvalitet och extremt många funktioner.

Minus: Batteritiden, pekskärmen och gps-precisionen.

Slutsats: En ambitiös produkt som indikerar hur framtidens träningsklockor kan komma att se ut. Den här versionen håller dock inte måttet när det gäller de flesta funktioner.

Pris: 4 000 kr.

www.adidas.se

Att ta sig vatten över huvudet. Eller att hamna mellan två stolar. De lite tråkiga talesätten är tyvärr dem som man kommer att tänka på efter några veckor med Adidas nya superklocka på handleden. Den ser annars imponerande snygg ut.

Klockan innehåller också allt – gps-mottagare, klocka, mp3-spelare och pulssensor – som vi brukar ha med oss på träningsrundorna, samlat i en produkt. Det är nästan så att den inte kan kallas för en träningsklocka, den liknar mer en handledsburen multimediemaskin.

Klockan har en tålig urtavla med borstade stålsidor, ett brett välsittande armband och en färgstark pekskärm som är lätt att avläsa och som reagerar som en smart mobil. Det är definitivt inte här som problemet ligger.

Det är heller inte i klockans gränssnitt. Det är enkelt och intuitivt, liksom den tillhörande webbplatsen, miCoach, som innehåller massor av träningsdetaljer och som är lätt att använda. Förbindelsen mellan klockan och sajten sker via wi-fi, alltså utan sladd eller dongel. Det är smart – även om vi gärna sett att det gick att göra fler inställningar via klockan.

Problemet handlar som så ofta förr om detaljerna. För det första är batteritiden bedrövlig: 1–1,5 timme med gps:en påslagen och med musik i öronen är alldeles för dåligt. För det andra är gps:en ostabil. Det gäller både när det gäller satellitsökningen och precisionen i mätningen.

För det tredje är pekskärmen ett irritationsmoment när man tränar – i synnerhet i regn. Då fungerar nästan inte skärmen alls. En knapp styr flera funktioner, men man är ändå beroende av skärmen för att bläddra mellan funktionerna.

De två första detaljerna kan förbättras via mjukvaran. Men som det är nu har den för många grundläggande funktionsmissar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: