Fakta: Kompakt mobiltelefon med 20 MP-kamera. 4,6-tumsskärm. Batteritid: upp till 10 dagar.

Tålig, snygg och blixtsnabb

Sonys kompakta mobil är tålig och snabb och fungerar utmärkt som träningsmobil.

## Sony Xperia Z3 Compact | |

Plus: Snygg design, kraftfull, tåligare än den ser ut att vara.

Minus: Högt pris för en kompakt mobil. Många förinstallerade appar.

Pris: 4 495 kr.

Slutsats: Det finns andra mobiler som är robustare och mer träningsanpassade, men då går det ofta ut över både design och kraft. Sony Xperia Z3 Compact är en kompromiss med massor av funktioner och ett tåligt skal.

www.sony.com

Sony Xperia Z3 Compact är en utmärkt träningsmobil. Och det är den främst för att den är en riktigt bra mobiltelefon.

Under det kompakta skalet finns en potent hårdvara som inte är mycket sämre än de dyraste flaggskeppsmobilerna från Apple och Samsung. Processorn är snabb, den har massor av ram-minne och en kamera på hela 20 megapixlar. Dessutom är designen snygg med rundade kanter, aluminiumknappar och extra härdat glas på fram- och baksidan. Enkelt och bra!

Det som gör attSony Xperia Z3 Compact fungerar så bra att träna med är att den trots sin eleganta design är mycket tålig. Vi använde bl.a. mobilen under regniga mtb-rundor och den tålde både vatten och lera utan att ta skada eller bli repad. Dessutom är skärmstorleken på 4,6 tum perfekt till träningsbruk. Den gör att mobilens vikt blir relativt låg, att den får plats i de flestas fickor och att den inte blir klumpig att bära med sig.

Batteritiden förtjänar också pluspoäng. Den är generös och Sony Xperia Z3 Compact kan dessutom ställas in så att den hushåller med batteriet. Med energisparläget påslaget räcker batteriet i hela 10 dagar!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: