Hon ser glad ut, men det är nog bara tills hon börjar springa och de stora, tunga hörlurarna börjar irritera. Vi är säkra på att hon skulle vara gladare om hon använde ett par mindre, och inte minst trådlösa, hörlurar när hon löptränar. 

Sju skäl till att träna trådlöst

På senare år har trådlösa hörlurar blivit allt populärare att använda bland de som tränar. Och det är lätt att förstå. Det finns nämligen många fördelar med att träna utan sladdar. Här är de viktigaste.

4 november 2019 av Lasse Lyhne

1. Du riskerar inte att tappa mobilen ur fickan

Om du löptränar med vanliga sladdhörlurar så går sladden från dina öron ned till fickan där mobilen ligger. Det gör att sladden lätt kommer i vägen när du pendlar med armarna, och om du har otur så hakar du i sladden med tummen och drar ut hörlurarna ur öronen, eller - ännu värre - drar ut mobilen ur fickan.

2. Du kan ha mobilen liggande där det passar dig

Om du använder hörlurar med sladd så är det begränsat var du kan ha mobilen utan att sladden trasslar in sig. Det problemet slipper du om du tränar trådlöst eftersom dagens bluetooth-hörlurar har en räckvidd på 10 meter eller mer.

3. Du kan löpa utan att ta med dig mobilen

Apple Watch och många andra smartklockor och löparklockor gör att det är möjligt att lagra musik. Det innebär att du kan låta mobilen ligga kvar därhemma och i stället spela musik direkt från klockan om du använder trådlösa hörlurar. De hyperavancerade klockorna har nämligen inga hörlursuttag.

4. Du kan skydda mobilen bättre

Mobilen blir extra utsatt i regn om du använder hörlurar med sladd. Vatten kan nämligen rinna ned på sladden och in i den lilla öppning som finns i fickan där sladden kommer ut. Med ett par trådlösa hörlurar kan du försegla mobilen i en påse, lägga den i fickan och inte bekymra dig mer om den.

5. Du slipper sladdtrassel 

Sladdarna i hörlurarna har en förunderlig förmåga att trassla ihop sig. Det problemet slipper du självklart om du använder trådlösa hörlurar.

6. Du kan använda dig av avancerad röststyrning

De mest moderna, trådlösa hörlurarna har avancerad röststyrning som gör att du kan byta låtar, höja och sänka volymen, ringa upp osv utan att du behöver röra ett finger. Det är mycket uppskattat när man t.ex. är ute och cykeltränar med tjocka handskar på händerna.

7. Du kan ha mobilen i väskan

Mobilen är utsatt när du tränar på gymmet. Det är lätt hänt att du lägger dig på den av misstag och gör du dynamiska övningar i t.ex. crossfit, så kan den lätt åka ur fickan. Med ett par trådlösa hörlurar kan du tryggt låta mobilen ligga kvar i väskan medan du gör ”human flag” och burpees. 

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: