© Istock

Välljudande träningshörlurar

Ljud i öronen när man tränar kan vara både motiverande och prestationshöjande. Vi har testat 18 träningshörlurar.

18 januari 2016 av Peter Hyldahl.

Musik och träning hör ihop. Nuförtiden uppskattar man att varannan person som löper, cyklar eller fitnesstränar lyssnar på något i sina hörlurar, och det finns det också goda skäl till. Musik är motiverande och gör att det blir lättare att hålla ångan uppe. Dessutom kan man med hjälp av rytmen i låtarna lättare hålla uppe löptempot.

Det krävs dock ett par bra hörlurar för att få bästa möjliga utbyte av musiken. I det här testet kan du se att det finns stora skillnader när det gäller kvaliteten på hörlurarna. Ett exempel är ljudkvaliteten, som varierar från riktigt dålig till riktigt bra. Ett annat exempel är passformen och användbarheten. Hörlurarna ska sitta bra under tuffa aktiviteter och hanteringen ska vara intuitiv så att man klarar det även när pulsen är hög.

Trenden just nu är modeller med vilka man kan besvara samtal i mobilen – som även kan användas som musikspelare. Det är praktiskt och innebär att man inte behöver stanna upp om mobilen ringer.

Välj rätt hörlurar för träning

Ladda ned pdf:n nedan och se vårt stora test med 18 hörlurar för träning – vi har testat både trådlösa modeller och hörlurar med sladd.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: