Fakta: Vattentäta trådlösa hörlurar. Android- och iOS-styrning. Batteritid: 6 timmars streaming.

Trådlöst välljud

En enkel, genial lösning gör att de här trådlösa hörlurarna, Sony SBH70, sitter mycket bekvämt.

## Sony SBH70 | |

Plus: Bra kvalitet. Välsittande. Bra röststyrning.

Minus: Priset. Ljudet saknar lite basregister.

Pris: 800 kr.

Slutsats: Själva konstruktionen med mottagare och kontroll i nacken är genial. Det ger en suverän passform och avlastar tyngden på öronen. Kvaliteten är hög och hörlurarna är enkla att använda. Priset är dock lite högt.

www.sony.se

Det är lika smart som det är enkelt: genom att placera den trådlösa mottagaren och all nödvändig elektronik – bl.a. ett laddningsbart batteri – på sladden i nacken behövs det bara en tunn sladd till de bekväma hörsnäckorna. Det innebär att tyngden på örat försvinner och att hela enheten känns mycket lättare jämfört med andra trådlösa hörlurar.

Sladden baktill är tillverkad av ett smidigt material som känns bekvämt mot huden, och hela paketet är dessutom vattentätt. Man kan springa i regn, men inte dyka i poolen. Att det inte finns några lösa sladdar är bra, och i örat sitter Sony SBH70 som gjutna utan att de behöver tryckas in.

Man kan styra volymen och starta/stoppa med hjälp av kontrollen bak i nacken. Detta tar dock lite tid att vänja sig vid. Alternativt kan hörlurarna röststyras och via kommandon kan man byta till nästa låt eller svara på mobilsamtal.

Ljudkvaliteten präglas av en varm och detaljerad ljudbild. Vi hade dock gärna sett en kraftigare bas.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: