Kvinnor löper med trådlösa hörlurar i öronen
© Samsung

Stort test av trådlösa hörlurar

Äntligen slipper du sladdtrasslet! Sporthörlurar anno 2018 har nämligen inga långa ringlande sladdar, ja, de ”äkta” trådlösa hörlurarna är faktiskt helt sladdfria. Vi har testat den nya spännande generationen hightech-hörlurar.

23 januari 2018 av Torben Vognsen

Trådlöst Ljud för fart och action

Musik under träningspassen använder sig många av, och marknaden för sporthörlurar har exploderat på senare år. Efter lanseringen av Iphone 7, då Apple tog bort hörlursuttaget på sina mobiler, så har dock många äldre hörlurar blivit obrukbara (eller i varje fall opraktiska att använda med en dongel). Tillverkarna står därför på kö just nu för att sälja nya hörlurar till alla som styrketränar, springer, simmar eller cyklar.

Det finns två olika typer av trådlösa hörlurar: de som fortfarande har en sladd från den ena hörlursenheten till den and­ra, och verkligt sladdfria där man helt enkelt bara stoppar in de två trådlösa propparna i öronen. Den sistnämnda kategorin är rätt ny, och det märks också på flera av produkterna. De har nämligen en del barnsjukdomar, och produkterna är fortfarande dyrare än mer traditionella hörlurar. Inte desto mindre är det bra att kunna ta en löprunda eller lyfta ett par hantlar utan att ha en sladd dinglande mot nacken.

Vi har testat 14 hörlurar i två olika kategorier för att hjälpa dig att välja rätt.

Så testar Aktiv Träning

Alla hörlurar i testet har använts under en längre tid till dagliga träningspass. Vi har provat passformen och bedömt möjligheterna att anpassa passformen – sitter hörlurarna t.ex. stadigt och bra även när man springer i terrängen och kränger kraftigt med kroppen? Att hörlurarna är användarvänliga är också viktigt – är de t.ex. lätta att koppla ihop med mobilen eller klockan? Och funkar hörlurarna bra även när man springer i terrängen? Vi har också testat ljudkvaliteten. Vi förväntar oss inte att sporthörlurar ska ha lika bra ljud som hörlurar designade för musikälskare, men många modeller levererar faktiskt ett riktigt bra ljud. Och många sporthörlurar fungerar bra även till vanliga vardagssysslor.

Pris

Det är de vägledande priserna som anges – ofta finns modellerna dock billigare i butikerna eller på nätet.

Bedömning

Varje hörlursmodell har bedömts utifrån en rad olika produktrelevanta kriterier och punkter. Det finns inte utrymme att kommentera alla egenskaper för varje enskild produkt, och våra slutsatser är därför en sammanfattning av de mest relevanta. För att få en bra överblick framhäver vi fyra nyckelpunkter på en 10-gradig skala.

Betygsskalan

Loggorna

Ge din träning en boost!

Just nu kan du få de suveräna bluetooth-hörlurarna Sudio TRE Sport för ett lika suveränt pris tillsammans med Aktiv Träning. Sudio TRE Sport är tillverkade i en exklusiv skandinavisk design. Förutom att ljudet är utmärkt och passformen är perfekt, så är batteritiden hela 9 timmar vid användning, 10 dygn i standby-läge och räckvidden är hela 15 meter. Hörlurarna är dessutom svett- och vattenavvisande, de har röststyrning och musiken kan styras och mobilsamtal kan besvaras utan att du behöver ta upp mobilen ur fickan.

Få Sudio TRE Sport tillsammans med 4 nummer av Aktiv Träning för BARA 179:50 kr (+ 39:50 kr i porto). Du sparar hela 887 kr. Men vänta inte för länge – vi har bara ett begränsat antal. Läs mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: