Lyxiga hörlurar

Livet – och träningen – är för kort för att använda hörlurar med sladd. Därför har vi testat Sudios bluetooth-headset Tre både på gymmet och under maratonlopp. Här kan du läsa vad vi tycker om dem.

24 september 2017

Beskrivning: Bluetooth in-ear headset, svett- och vattenavvisande, 9+ timmars batteritid, mikrofon för mobilsamtal, SIRI-röstkontroll.

Pris: 895 kr

Svenska Sudio gör lyxiga hörlurar med en stilren skandinavisk design. Deras nya modell ”Tre” är ett par trådlösa hörlurar med perfekt passform utformade för en aktiv livsstil. Och det konceptet har företaget lyckats bra med.

Propparna sitter stadigt och bra i örat – såväl när man tränar på gymmet som när man är ute och löptränar. Den goda passformen möjliggörs med hjälp av några små, mjuka gummifjädrar som medföljer i tre olika storlekar. Och eftersom ”elektroniken” samt kontrollknapparna är smart inbyggda som två enkla enheter på den tunna gummisladden mellan öronenheterna, så känns själva öronpropparna fjäderlätta. Och det är nog så viktigt: den obalans – eller det ”sneda drag”, som man ofta upplever när man har på sig hörlurar med en kontrollenhet på sladden – uteblir helt. Det är bra löst.

Under löprundorna var det dock nödvändigt att använda den lilla medföljande metallklämman för att fästa sladden i tröjkragen så att sladden inte skulla slå mot nacken. Alternativt kan man använda det lilla, smarta kardborrbandet som håller ihop sladden mot bakhuvudet och därmed förstärker passformen ytterligare. Bägge lösningarna fungerade utmärkt för oss, och inte ens när vi testade dem under ett maratonlopp behövde vi rätta till dem en enda gång.

Batterimässigt kan hörlurarna skryta med drygt 9 timmars batteritid, och det är inga problem att använda dem en hel dag utan att ladda upp dem. Ljudbilden är utmärkt och den trådlösa förbindelsen är kristallklar och bra. Vi upplevde inte det minsta avbrott medan vi tränade – inte ens i styrkelokalen där vi tränade helt fritt och hade mobilen och vattenflaskan ”parkerade” vid träningsmaskinerna.

Mikrofonen funkar också bra och ljudet i samband med mobilsamtal är utmärkt. Dessutom uppskattade vi att man höra ljudet från omgivningen trots att man har propparna i öronen och musiken är hög. Det känns tryggt.

En svaghet är de (mycket) små – men estetiska! – knapparna på kontrollenheten. Där har Sudio prioriterat form före funktion, och enligt vår erfarenhet ger det inga pluspoäng. Men med lite övning vänjer man sig självklart även vid knapparna.

Fördelar: Bekväm och bra passform, lång batteritid, smarta tillbehör, snygg design.

Nackdelar: Det tar ett tag att vänja sig vid knapparna. Vindsus hörs när man cyklar.

Slutsats: Coola hörlurar som känns fjäderlätta och sitter perfekt i örat  – även när man svettas rejält under träningspassen. Välfungerande teknik och många bra funktioner. Och ett snyggt, stilrent utseende.


5 av 6 stjärnor

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: