5 anledningar till varför musik och träning går hand i hand

Att musik och träning fungerar bra ihop är ingenting nytt, men varför är det egentligen så? Jaybird ger dig fem anledningar till varför du alltid ska lyssna på musik när du tränar.

14 november 2017

1. Musik får dig på bättre humör

Det är knappast en nyhet att musik kan förvandla ditt usla humör till ett strålande dito. Du tjänar nästan alltid på att lyssna på musik under träningspasset; den tillåter dig stänga ute negativitet, fokusera på träningen och får dig på bättre humör. Med Jaybird Freedom 2 får du marknadsledande hörlurar som hjälper dig i din träning. Läs mer längre ner!

2. Musik får dig att vilja röra på dig

Vi associerar musik med minnen från första gången vi hörde den. Ofta har minnet en förmåga att öka din energi genom associering, vilket är fördelaktigt om dina minnen av låten kommer från stunder du haft extra mycket energi under ett träningspass.

3. Musik hjälper dig att fokusera

Musikens tempo kan hjälpa dig under övningar där du själv bestämmer takten, som löpning eller tyngdlyftning. Genom att hålla jämna steg med musikens takt hjälper du din kropp att vara mer energieffektiv. Det har att göra med att hjärnans motorikcentrum stimuleras av musikens rytm, och kroppen tar dessutom mindre stryk och orkar mer när man håller en jämn takt i träningen.

4. Musik är den bästa distraktionen

Forskning visar att på grund av distraktionen som musik för med sig under träning, kan du öka prestationsförmågan med upp till 15 %. Lyssnar du dessutom på musik med högt tempo, som innehåller mer information som våra hjärnor måste behandla, fokuserar du ännu mindre på hur jobbig träningen är.

5. Musik kan minska återhämtningstiden

Bara för att själva träningspasset är slut behöver inte musiken vara det. Genom att lyssna på musik med lågt tempo när du varvar ned och stretchar kan faktiskt minska återhämtningstiden.

Jaybird Freedom 2 – Bring Music to where you sweat!

Sportiga bluetooth-hörlurar i mikrostorlek

Freedom revolutionerade trådlöst ljud med de minsta hörlurarna någonsin – FREEDOM 2 med SpeedFit tar Freedoms svettresitenta, ultrasmå hörsnäckor och lägger till en kombination av proppar och vingar, med integrerad sladdhantering för en otroligt säker och bekväm passform. FREEDOM 2 har dubbla vattenavvisande nanolager, vilket innebär att de är svett- och vattenresistenta. FREEDOM 2 har också upp till 8 timmars batteritid, ett av de bästa på marknaden, och du kan till och med ladda medan du springer, med den medföljande laddningsklämman.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: