Produktinfo: Tålig Androidmobil. Kan bl.a. fotografera under vatten. 4"-skärm. Batteri: 48 timmars standby, 10 timmars taltid.

Gedigen och bra android-mobil

Samsungs nya telefon är perfekt för den som behöver ha med sig en tålig mobil under tuffa träningsrundor. Vi har hårdtestat mobilen i tvättmaskinen och kört över den - och den överlevde! Se testresultatet och videon här.

## Samsung Xcover 2 | |

Funktion: Bra telefonegenskaper, bra skärm och praktisk att hålla i.

Kvalitet: Mycket stöttålig och därför ett perfekt val för den oförsiktige.

Prisvärd: Priset motsvarar alla egenskaperna.

Slutsats: Vi var inte direkt snälla mot Samsungs Xcover 2 som ändå klarade provet. I kombination med alla smarta funktioner så innebär telefonen att den främst är intressant för den som letar efter en tålig mobil.

Pris: ca 2 300 kr

www.samsung.com

Det krävs lite övertalning för att man ska släppa sin mobiltelefon från två meters höjd, ta med den ut i vattnet, köra över den med bilen och ”glömma” den i fickan när jackan ska in i tvättmaskinen (även om man väljer det kortaste tvättprogrammet).

Inte desto mindre är det vad vi utsatte Samsungs nya stöttåliga mobiltelefon Galaxy Xcover 2 för. Den har självklart blivit lite repig, men skärmen är fortfarande hel och funktionellt fungerar telefonen precis lika bra som efter första laddningen.

Det är imponerande och innebär att telefonen är ett perfekt val för den som vill ta med telefonen på mtb- eller löprundan utan att behöva oroa sig för att den inte ska hålla.

Telefonen har ett par andra friluftsfunktioner som t.ex. en utmärkt träningsapp som spårar och registrerar all träning, samt en ficklampa som aktiveras med ett knapptryck – vilket är bra om man får punktering i mörker.

Som telefon fungerar den utmärkt. Den har en snabb processor, generöst med lagringsutrymme och ett välfungerande interface. Telefonens knappar är lätta att trycka på och ger bra feedback. Skärmen är stor, men ljussvag. Det är ett problem i dagsljus.

VIDEO: Se vad vi utsatte telefonen för här!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: