Bästa träningstillbehören till mobilen

Med rätt tillbehör blir mobilen och dess appar mycket lättare att använda när du tränar. Det finns dock en hel del prylar att välja på så det gäller att göra rätt val. Här är en rad olika tillval till mobilen.

21 januari 2013 av Peter Hyldahl

Hörlurar

En del appar kan meddela under t.ex. en löprunda hur snabbt du springer, du kan få motiverande hejarop och det finns även de som anpassar musiken till tempot. Välj hörlurar som sitter bekvämt och som tål tuff och svettig träning.

Armfodral

Till löprundan passar det bra med ett praktiskt fodral till mobilen som kan fästas på armen. Det är bekvämt och minskar trasslet med hörlurssladdarna.

Extra batteri

Gps:en i mobilen är den största strömslukaren och det inbyggda batteriet räcker oftast bara i ett par timmar. Förläng din träningstid med ett extra batteri – även om det innebär att det blir tyngre.

Cykelhållare

En cykelhållare till mobilen gör att det är lätt att avläsa texten på den stora skärmen medan man tränar. Se till att den sitter stadigt och bra, och skyddar mobilen om du skulle köra omkull.

Pulsmätare

Allt fler appar erbjuder pulsmätning. Till vissa pulsmätare behövs en mottagare som ansluts till mobilen för att informationen ska kunna föras över från pulsbältet till datorn.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur många dagar i veckan äter du hemlagat till middag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig