TESTA FÖRST Ta en testrunda innan du köper en löparbarnvagn – och var särskilt uppmärksam på vagnens fjädring.

Vilken löparbarnvagn ska jag välja?

Var kan jag hitta en bra löparbarnvagn? Jag vill gärna springa en runda med min lille son.

Stora hjul är det första du ska leta efter. De gör nämligen att löparbarnvagnen blir mer terränggående så att du inte bara behöver hålla dig till asfaltsvägar, utan t.ex. även kan köra en runda på fina skogsstigar. Någon typ av fjädringssystem är också bra så att barnet slipper utsättas för en massa hårda stötar mot kroppen.

Välj en

löparbarnvagn

som inte är allt för tung. 10–15 kg är max om du och eventuellt också din fru ska kunna skjuta barnvagnen uppför backar. Styret ska kunna justeras upp och ned i höjdled så att både du och din fru kan springa en runda med vagnen i rätt ”arbetshöjd”.

Det ska även finnas en lång och stark säkerhetsrem på styret så att du kan ge barnvagnen en knuff på raksträckor, och för att du ska kunna springa normalt med armarna – utan att riskera att vagnen rullar iväg.

Ett bromshandtag på styret är också viktigt så att du kan bromsa snabbt i nedförsbackar. Välj också en modell med flera förvaringsfack både inne i sittrummet och utanpå. Då kan du ta med extra saker som cykelpump, vattenflaskor och barnets egna saker.

En multifunktionell vagn som Thule Chariot CX 1 är ett av flera bra val. Den kan också användas som cykelvagn.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: