SHFT - virtuell löptränare
SHFT - virtuell löptränare

Fakta: Två sensorer som placeras på bröstkorgen och i skon registrerar 16 olika data om löpstilen. Batteritid: 12 timmar.

SHFT - Siffror på löprundan

Tack vare ett genomtänkt gränssnitt och en bra app lyckas SHFT med ambitionen att ta fram en välfungerande virtuell löptränare.

29 januari 2016

## SHFT | |

Plus: Bra gränssnitt. Enkel att använda.

Minus: Man måste alltid ha med mobilen.

Slutsats: För de flesta är det kanske överkurs, men om man vill jobba målinriktat med löpstilen, och om man vill ha ännu fler träningsprylar i sin samling, så är SHFT ett utmärkt verktyg som ger en helt ny dimension till löpningen.

Pris: 2 500 kr.

SHFT's webbplats

Vi vill veta mer och mer om vårt löparliv, och en av de största trenderna just nu är apparater som inte bara registrerar hur långt och hur snabbt vi löper, utan också hur vi löper – alltså data om vår löpstil. De första produkterna finns redan ute på marknaden och nu lanseras en ny pryl: SHFT.

Rent fysiskt består SHFT av två små sensorer: en som ska fästas på skon och en som ska sitta på bröstkorgen. Därefter startar man den medföljande appen, sensorerna får kontakt med mobilen och det är bara att börja springa. Under tiden registrerar SHFT alla möjliga data om din löpning och ger röststyrning i realtid om hur du löper. Allt det har vi dock sett förut.

SHFT ger bedömning av löpstilen

Det som utmärker SHFT är att den inte bara visar siffror på hur många millisekunder fötterna har markkontakt vid varje stegisättning; den ger också en subjektiv bedömning av hur effektiv löpstilen är (SHFT-score). Det gör att SHFT blir både lättöverskådlig och rolig att använda.

Gränssnittet i appen är också bra. Det är lätt att komma igång och urvalet av data är väl genomtänkt. Vi upplevde dock ett par mjukvarukraschar under testperioden, men det ska vara åtgärdat i uppdateringarna.

SHFT är ett renodlat träningsverktyg som kan användas till träningspass där man fokuserar lite mer på löpstilen. Man behöver ha mobilen med sig, och all information om löpstilen gör att det är lätt att tappa fokus om man t.ex. löper intervaller.

Man kan självklart diskutera hela idén med SHFT. Finns det verkligen en enda formel för en bra löpstil? Har alla nytta av att öka stegfrekvensen och löpa på framfoten? Det är inte säkert att det alltid är så, men ett är säkert och det är att om man vill jobba med sin löpstil så är SHFT ett av de bästa och mest motiverande träningsverktyg som finns.

SHFT ONE - unikt erbjudande

JUST NU kan du få det internationellt rosade SHFT ONE-löpträningssystemet tillsammans med 12 nr av Aktiv Träning för bara 599 kr (normalpris för SHFT ONE-systemet är 1 199 kr). Optimera din steglängd, kontakttid med underlaget, landningsvinkel m.m, medan du löper. SHFT ONE utför 12 000 mätningar per sekund och SHFT-rösten guidar dig i realtid i dina hörlurar. 

Klicka här för att komma till erbjudandet.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: