Den höga, åtsittande damasken ska förhindra stenar, sand och lera från att komma in i skon. Skon stängs igen med Salomons patenterade Quicklace-system och har inga fladdrande skosnören.

© salomon.com

Salomon S/Lab Sense 8 är en trailsko med turbo

Senaste versionen av Salomons tåliga ”lervällingssko” inbjuder till ett fartfyllt löptempo i tuff terräng.

7 december 2020 av Redaktionen

S/Lab är Salomons serie med värstingprodukter. Här finns företagets senaste tekniska lösningar och tonvikten ligger på bästa möjliga prestation. Komfort och pris prioriteras däremot inte. Det gäller också för trailskon Sense 8, som är Salomons värstingsko för traillöptävlingar på lösa och mjuka underlag. Som namnet antyder är detta den åttonde versionen av skon, och den skiljer sig en hel del från föregångaren. Och det är främst ovandelen som utmärker sig jämfört med tidigare. Den här versionen är ”vävd” av en enda tråd och hålls ihop av en hög damask. Mellansulan består av Salomons s.k. EnergyCell-skum, som enligt uppgift ska vara mjukare än tidigare versioner.

Vårt omdöme 

Som alltid när det gäller Salomons S-lab-serie ser skon riktigt cool och löpvänlig ut. Den nya ovandelen ger ett positivt intryck och vi uppskattade särskilt att skon är designad för fartfyllda löprundor. Det är ingen särskilt bekväm sko – här handlar det istället om en sko som ska ge högsta möjliga fart i terrängen. Vikten är dessutom imponerande låg. 195 gram väger skon bara och det är ett stort steg i rätt riktning.

Traillöpning är härligt – om du använder rätt skor. Få de bästa tipsen från våra experter här, och se fram emot en fantastisk löprunda i terrängen.

Mellansulan är en så kallad dual-density-sula. Den svarta delen av sulan, som oftast sätts i marken först, är lite hårdare än den röda.

© salomon.com

Pris 

1 900 kronor. Det är mycket för en sko som knappast håller för flera hundra mils traillöpning. Å andra sidan får man samma typ av sko som trailkungen Kilian Jornet springer i.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: