Vattentät med reflexer Längs dragkedjan löper två rejäla reflexband. Överst finns ett kardborrband som överdraget spänns åt med. Det tunna materialet skyddar skorna mot väta, men värmer samtidigt upp fötterna.

Håller skorna torra

Smart skoöverdrag håller fötterna torra i alla väder när man cyklar till och från jobbet.

GripGrab | |

PASSFORM: Lätta att få på, sitter bra och skyddar foten effektivt.

KVALITET: Bra detaljer och tydliga reflexer.

PRISVÄRD: Lite väl dyrt för en så pass smal produkt.

SLUTSATS: En bra lösning för den som som cyklar till och från jobbet och inte vill ta bilen, tåget eller bilen – trots att det ösregnar. Kan kännas rätt varma på fötterna, men skorna förblir i alla fall torra. En bra detalj är den medföljande påsen.

Pris: 299 kr.

www.gripgrab.com

Det finns massor av smarta, funktionella träningskläder som skyddar mot regn och kyla när man t.ex. cyklar till och från jobbet. Men hur skyddar man skorna bäst? Det har Gripgrab en lösning på. Företaget har nämligen låtit sig inspireras av cykelsporten och tagit fram ett funktionellt skoöverdrag. Dry Foot heter produkten som passar perfekt för den som tar cykeln till jobbet.

Det är ett något tunnare skoöverdrag än de som brukar användas för t.ex. mountainbike och landsvägscykling. Överdraget är tillverkat av ett vattenavvisande material med en öppning under sulan, och det hålls på plats under foten med hjälp av några slitstarka gummiband. Och konceptet fungerar riktigt bra.

Överdraget är lätt att fästa på skorna och även när det regnade som mest, så höll sig skorna torra. Däremot blev det lite svettigt för fötterna. Skoöverdragen är lätta att bära med sig i den smidiga påse som medföljer. Och påsen är också så pass tät att det inte är några problem att stoppa ner överdragen i en liten väska även när de är blöta och leriga.

Vår slutsats blir att Dry Foot är en riktigt praktisk lösning – speciellt för alla som cyklar till jobbet oavsett väderlek.

Jämfört med de skoöverdrag som tävlingscyklisterna använder är Dry Foot tillverkade av tunnare material.

PRODUKTINFO:

Tunna skoöverdrag. Finns endast i svart. Kan tvättas i 30 grader. Påse medföljer. Reflex baktill. Finns i storlekarna S–XXL.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: