Fakta: Löparsko med ståldubbar. Goretex. Vikt: 385 gram. Dropp: 14 mm.

Varma vinterskor med ”isdubbar”

Icebugs vinterlöpskor är tunga och dyra, men ger ett suveränt grepp på isiga vägar.

## Icebug DTS2 BUgrip GTX | |

Plus: Utmärkt grepp. Bra passform och dämpning.

Minus: Hög vikt. Stor höjdskillnad mellan häl och tå. Högt pris.

Pris: 2 000 kr.

Slutsats: En bra sko för långa löprundor på snö och is – om man står ut med den höga vikten och droppet på hela 14 mm. Till tempopass, asfaltslöpning och i regnväder håller inte skon riktigt måttet vilket begränsar användningsområdet.

www.icebug.com

Icebug har specialiserat sig på vinterskor för löpning i nordiska förhållanden och DTS2 BUGrip är en mängdträningssko för snö, is och slask. Skon är bekväm, sitter bra och är varm. Och de dynamiska ståldubbarna levererar! Inte ens på isiga underlag i mörkret behövde vi oroa oss för att halka, och på kortare asfaltspartier fungerar skon också hyfsat.

På steniga grusvägar och längre asfaltssträckor känns däremot skon inte lika skön att springa med. Under lugna långpass fungerar skon riktigt bra, men till tempopass finns det bättre val. Köksvågen visade 385 gram (stl 45) och vi hade gärna bytt ut en del av mellansulan och goretexmaterialet för att få ned vikten.

Det är en utpräglad vinterlöpsko, men med tanke på det ostadiga vinterväder som ofta råder nuförtiden, behöver man ha ett par löpskor till. Och då är priset för högt. Droppet på 14 mm är också högt.

>>Läs våra stora tester av de nyaste löpskorna och få svar på alla dina frågor gällande valet av löpskor DIREKT HÄR.<<

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: