Mystiskt hål. Det översta hålet sitter lite besynnerligt till, men det finns en orsak till det.

Vad ska det översta hålet användas till?

Jag har ofta funderat på vad det översta och asymmetriskt placerade hålet i löpskorna ska användas till. Vad är det för vits med att dra skosnörena ända upp dit?

20 september 2013 av Jannik Petersen

Den översta öglan används av den som vill göra ett så kallat

snörningslås

för att löpskon ska sitta åt ordentligt under löprundan.

Snörningslåset gör att skon omsluter hälen bättre och förhindrar skoskav m.m. Snörningslåset gör också att du kan utnyttja stötdämpningen maximalt och utgör även ett pronationsstöd eftersom skon sitter bättre på foten.

Så gör du ett snörningslås:

1) Snöra skon som vanligt upp till skons näst översta snörningshål. Dra snöret genom det översta asymmetriskt placerade hålet på samma sida.


2) Gör motsvarande låsning på andra sidan. Korsa sedan skosnöret och för det genom öglan på andra sidan. Gör likadant på bägge sidor.


3) Nu kan du dra åt skosnörena och göra en vanlig knut. Med ett snörningslås kommer dina löpskor aldrig att glappa när du är ute och springer.


Vi rekommenderar: Smart löparbälte

Nu kan du förvara din mobil, dina nycklar och ditt kreditkort på ett lätt och säkert sätt när du tränar. Med detta smarta bälte kan du nämligen ta med dig alla viktiga saker på löprundan, cykeln eller när du ska till gymmet. Bältet har två fickor av ett stretchigt material som håller dina prylar på plats utan att du knappt märker att du har dem med dig.

I fickorna kan du ha med dig dina nycklar i den ena, medan mobilen ligger i tryggt förvar utan att bli repad i den andra. Den stora fickan har en liten öppning bak för ett par hörlurar, och dessutom är bältet vattenavvisande så att dina saker inte blir blöta. Just nu kan du få det smarta löparbältet tillsammans med 2 nummer av Sveriges bästa träningsmagasin, Aktiv Träning, för BARA 69:50 kr (+29:50 kr. i porto och exp.avg.) TOTALT 99 kr. Du får också en digital löparguide med massor av tips till hur du blir en snabbare och bättre löpare. Läs mer om erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: