Produktinfo Löparsko med pronationskontrollerande Bio Rideteknologi i sulan. Lätt och luftig ovandel. Vikt: 340 gram.

Utmärkt stöd

Puma lyckas med sin innovativa lösning bidra till en naturlig stabilitet och stegavveckling.

## Puma Faas 800 | |

Funktion: Bortsett från den glatta sulan ger skon ett helgjutet intryck.

Passform: Framfoten är ganska smal. Hälgreppet är däremot perfekt.

Prisvärd: Funktion och konstruktion motsvarar prislappen.

Slutsats: För halvtunga löpare som överpronerar måttligt är Faas 800 perfekt med sin innovativa design och utmärkta grepp om foten. Men det gäller att vara noga med passformen – i synnerhet i framfoten. Minuspoäng för att sulan blir hal i blött väglag.

Pris: 1100 kr.

www.puma.com

Puma Faas 800

En vikt på endast 340 gram är imponerande för en överpronationssko. En del av viktbesparingen beror på den lätta och luftiga ovandelen, men också på att framfoten inte är speciellt vid – därför är det också viktigt att titta lite extra på passformen när man provar skon.

I övrigt har Puma valt en lite otraditionell väg med Faas 800 när det gäller att skapa en stabil, men samtidigt dynamisk, sko. Hälpartiet ger ett bra stöd, mellansulan är tillverkad i ett stycke som är mycket lätt, och designen understödjer en naturligare stegavveckling jämfört med vanliga överpronationsskor.

Hela grundtanken är att skon ska hjälpa steget att avvecklas naturligt i stället för att kraftiga kilar ska styra. Den funktionen har Puma lyckats bra med i skon som känns både bekväm och flexibel. Stödet visade sig även fungera för tyngre löpare som pronerar lätt till måttligt.

Väggrepp

Den mjuka sulan greppar bra på torr asfalt, men den blir glashal när det är blött.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta äter du frukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: