Produktinfo Löparsko för löpare med lätt överpronation. Lunar-skum, Flywire och Dynamic Support. Vikt (stl 44): 349 gram.

Utmärkt löparsko

Nikes nya löpsko passar till långa löprundor och imponerar med många tekniska detaljer.

## Nike Lunar Eclipse+ | |

Passform: Skon sitter åt kring foten utan att klämma. Bra fotvalvsstöd.

Funktion Utmärkt löpkänsla. Dock inte så stabil som Nike utlovar.

Prisvärd: 1 500 kronor för en så pass bra sko är rimligt.

Slutsats: En skön löpsko med många tekniska detaljer som dessutom fungerar. Skon är relativt lätt och platt, men den är mycket bekväm och ger tillräckligt med stötdämpning. Pronationsstödet är dock lite för dåligt.

Pris: 1.500 kr.

www.nike.com

Nike Lunar Eclipse+

Lunar Eclipse (månförmörkelse) kallar Nike sin nya löparsko. Men det finns inget som förmörkar den här skon. Den visade sig i stället vara ett av de bästa exemplen på Nikes nya modeller av vanliga träningsskor – skor som Nike försett med sina tekniska landvinningar som hittills bara funnits i Nikes lätta tävlingsskor.

De tre elementen heter Lunar-skum, Dynamic Support och Flywire. Eclipse är den första skon som är försedd med alla dessa – och det fungerar perfekt. Flywire- sömmarna på skons ovandel bidrar starkt till den perfekta passformen genom att ge ett stadigt grepp över vristen. En rätt avancerad iläggssula ser dessutom till att stödet för fotvalvet är bra. Lunar-skummet är extremt mjukt och dämpande, vilket gör att skon känns mycket skön även om sulan faktiskt är lite lägre än i vanliga löparskor.

Några av testarna saknade dock en bättre känsla mot underlaget. Dynamic support är mer problematiskt. Nike hävdar att pronationsstödet gör att skon kan användas av kraftiga överpronerare. Det håller vi inte med om.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: