Produktinfo Skon har ett vattentätt goretexmembran och en plös som är integrerad i ovandelen för att förbättra vattentätheten.

Vädertålig tävlingssko

Med Roclite på fötterna så är varken lera, slask eller snö några problem att springa i. De greppsäkra dobbarna biter sig fast överallt och ovandelen håller fötterna snustorra.

Inov-8 Roclite 312 GTX | |

Slutsats: Om man föredrar att löpträna i blöt terräng eller på snö i vinter så har vi svårt att hitta en bättre sko. Det tar dock några löprundor innan man vant sig vid skons fl exibla löpkänsla. Men när man väl vant sig så uppskattar man den låga och smidiga sulan som gör att man får en optimal kontakt med underlaget och att dobbarna nästan ”klöser” sig fast i mjuka terrängspår. Med tanke på den extremt låga vikten för en sån här typ av sko blir betyget utmärkt.

Pris: 1 695 kr.

www.inov-8.com

Roclite är inget annat än en utmärkt fartsko för terränglöpare. Tack vare en sula som nästan gräver ned sig i underlaget, och en ovandel vars goretexmembran håller fukten borta från fötterna, så är det ett nöje att löpa i skon.

Upplevelsen blir ännu bättre genom den låga mellansulan som ger en bra känsla mot underlaget och som låter fötterna röra sig naturligt. Höjdskillnaden mellan häl och framfot är lägre än i de flesta vanliga löpskor, och är man inte van vid att löpa i platta skor så är det viktigt att ta det lugnt i början då man löper i skon.

Det kan dock visa sig vara svårt eftersom den är mycket dynamisk och det är lätt hänt att löprundorna blir längre än man tänkt sig. För att vara en så lätt sko är stötdämpningen överraskande bra, och det gör att skon passar bra på de flesta underlag. Till alla former av terränglöpning fungerar skon strålande. I snö är den genial och även på grusvägar fungerar den suveränt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: