© Istock

Stort test av löparskor för traillöpning

Med ett par grovmönstrade löparskor tar du dig fram överallt, på såväl snötäckta stigar som tungsprungna myrar. Vi har testat 19 trailskor.

2 november 2015 av Martin Kreutzer

Under hösten och vintern, då regn, snö och kyla tillhör vardagen inbjuder terrängen till många sköna löprundor. Förutsättningen är dock att man använder ett par grovmönstrade löparskor – s.k. trailskor. Med ett par sådana på fötterna blir terränglöpningen behagligare.

Trailskorna är nämligen konstruerade för tuffa förhållanden – oavsett om det är leriga stigar, lervälling, snöslask, blöta grusvägar eller blötmyrar som dyker upp. Många trailskor kan dessutom användas på asfalt och isiga underlag där de ger ett effektivt grepp så att man slipper halka. Därutöver är ovandelen förstärkt för att skydda mot lera, grus och smuts.

Med ett par trailskor kan du springa och utforska nya, spännande skogsrundor även när vädret är som sämst. Eftersom utbudet av trailskor varierar så är det bra om du vet vad du är ute efter innan du köper nya. Vi konstaterar att nivån i testet är hög och du kommer säkert att hitta en favorit bland de här 19 slitstarka löparskorna.

Välj rätt trailskor

Ladda ned pdf:n här nedan och se hur 19 nya trailskor klarar sig i vårt stora test. Vi utser både vinnare och de mest prisvärda köpen.

Traillöpning är härligt – om du använder rätt skor. Få de bästa tipsen från våra experter här, och se fram emot en fantastisk löprunda i terrängen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: