Info: Skidhjälm med ventilationskanaler. Glasögonspänne. Olika färger. Stl: XS–XXL. Vikt: 420 g.

Säker skidhjälm

Prisvinnande POC vidareutvecklar sina skidhjälmar till glädje för alla utförsåkare.

## POC Fornix | |

Plus: Kombinationen av säkerhet, funktionalitet och passform är perfekt.

Minus: Svårt att få andra goggles än POC:s egna att sitta perfekt. Dyr.

Pris: 1 500 kr.

Slutsats: Är man rädd om huvudet – och mån om sitt utseende i skidpisten – så är POC Fornix ett utmärkt alternativ. Det är en relativt lätt, men också lite väl dyr, skidhjälm med många smarta detaljer.

www.pocsports.com

Nuförtiden finns det ingen ursäkt för utförsåkare att inte bära skidhjälm i pisterna. Svenska POC är en stark aktör när det gäller att utveckla lätta och coola skidhjälmar med högt säkerhetstänkande, vilket Fornix är ett bra bevis på.

Rent funktionellt är kombinationen av relativt låg vikt, stöttåliga material och en anpassningsbar passform precis så bra som den ska vara för att man ska vilja använda hjälm i backen – och i liftkön.

Vi upplevde heller inga problem med imma på glasögonen, vilket annars är vanligt när man använder skidhjälm. Allra bäst fungerar det med POC:s egna goggles, vilket dock kan vara en nackdel om man redan har andra märkesgoggles.

Tack vare sex förslutningsbara ventilationskanaler blir luftgenomströmningen ändå bra (kan stängas när det blir riktigt kallt). Justeringsanordningen bak gör att hjälmen sitter på plats oavsett huvudform.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: