Produktinfo Vikt: 301 gramRekommenderas för: Snabb löpning på krokiga och leriga stigar.

komfortsko med bett

Till tempofyllda terrängrundor på och utanför skogsstigar, är den här lätta och greppsäkra skon helt perfekt.

## Adidas Adizero xt 4 | |

Funktion och passform: Utseendemässigt ger Adidas Adizero xt 4 ett starkt intryck med sina skarpa färger och sin räfflade sula.

Dessa detaljer lägger grunden till en kompromisslös sko som fungerar bra i vissa sammanhang, men som ibland inte håller måttet. Låt oss börja med det positiva: greppet i skon är mycket effektivt på lösa underlag. Dobbarna klöser sig nästan fast på stigarna, vilket ger ett optimalt väggrepp oavsett om man löper i uppförs- eller nedförsbackar. Om man är ute efter en sko till snabba terrängrundor i vinterskogen, så är Adizero testets bästa modell.

Däremot ser det annorlunda ut när man kommer ut på våta landsvägar. Där ger de hårda dobbarna ett sämre väggrepp och det känns inte speciellt bekvämt att springa. Dessutom märks den bristfälliga stötdämpningen tydligt eftersom fötterna hamnar nära underlaget. På lugna långpass är det dessutom ett problem att skon är så pass luftig som den är. Kyla och fukt tränger nämligen lätt in i skon och kyler ned fötterna.

Slutsats: Den här lätta och greppvänliga skon fungerar bäst i mjuk och relativt torr vinterterräng. Om man vill springa på asfalt finns det bättre alternativ.

Pris: 1300 kr.

www.adidas.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: