Produktinfo Löparsko med vattentät ovandel av goretex. Sulan understödjer en naturlig löpstil. Vikt: 345 gram.

Godkänd trailsko

Dämpningen är utmärkt i Ecco Biom Trail som dock inte håller måttet i skogen.

## Ecco Biom Trail | |

Kvalitet: Materialkvaliteten är på en mycket hög nivå.

Passform: Ovandelen är lite hård, men i övrigt sitter skon bra.

Prisvärd: Materialet motsvarar priset. Funktionen är däremot mer tveksam.

Konklusjon: Den här skon är inte något bra val om man vill springa snabbt i terrängen. Namnet till trots kommer BIOM Trail bäst till sin rätt på fasta, jämna underlag. Den vattentäta ovandelen gör dock att den ändå fungerar hyfsat på blöta underlag.

Pris: 1 400 kr.

www.ecco.com

Ecco Biom Trail

Efter att vi hade med den naturliga löparsko som ingår i BIOM-serien i vårt stora test (8/2012) hade vi höga förväntningar på den nya trailmodellen. Dessvärre är Trail 1.2 en besvikelse. Skon är nämligen hård, klumpig och onödigt tung. Nästan 350 gram för en trailsko i storlek 42 hade varit normalt för 3–4 år sedan, men nuförtiden förväntar man sig lätta och smidiga trailskor – inte klumpiga skor med tjocka sulor som Biom Trail.

Den tjocka sulan innebär förvisso att dämpningen är bra, men att markkontakten samtidigt blir sämre. Det går ut över fotledsstabiliteten, och kroppen reagerar inte lika snabbt på ojämna underlag. På flacka och jämna vägar är det dock inga problem, och det är också där som skon fungerar bäst. Ovandelen av vattentät goretex är funktionell, och den kraftiga dämpningen i hälen tar effektivt upp stötchocken.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: