Produktinfo Färgglad trailsko med en sula som är gjord av ett lite mjukare gummimaterial och ett vattenavvisande yttermaterial. Reflexer på hälen och framfoten. Vikt: 330 gram (stl 43).

Bra vintersko

Nikes synbara och vattenavvisande trailskor passar bra i terrängen under vintern.

Nike Pegasus Trail | |

Funktion: De allsidiga egenskaperna är bra och motsvarar de flestas behov.

Kvalitet: Både materialet och de små detaljerna är av bästa kvalitet.

Prisvärd: En funktionell löparsko, som dock är lite väl dyr.

Slutsats: En bra vinterlöpsko som fungerar bäst på hala underlag. Skon passar också bra på torr asfalt och på grusvägar. Det gör att Pegasus Trail räcker som enda löpsko i vinter. Skon är vattenavvisande, men luftig.

Pris: 1.500 kr.

www.nike.se

Nike Pegasus Trail

Den här löparskon syns verkligen. Men eftersom den vattenavvisande Pegasus Trail-skon är som gjord för löpning i lervälling, så får man räkna med att färgerna inte kommer att lysa lika starkt efter några löprundor.

Sulan är kraftig trots att dobbarna inte är särskilt stora. Sulan bidrar också till ett utmärkt grepp på snö och i lös terräng samt ett hyfsat smidigt löpsteg på fasta underlag som asfalt, hårt stampade grusvägar och klipphällar.

I riktigt tuff terräng kommer dock skon inte riktigt till sin rätt eftersom greppet under hälpartiet inte är tillräckligt effektivt. Mellansulan är relativt hög vilket gör att det blir instabilt för fotlederna, och stabiliteten blir därför inte optimal på ojämna småstigar.

Däremot passar skon bra på vintervägar med snöslask, eftersom den sköna stötdämpningen gör långpassen till ett nöje. Om det ligger snö på marken trivs skon riktigt bra – väggreppet är nämligen perfekt – liksom vattenskyddet.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: