Läs också

Dyr men bra

Produktinfo: Tävlingssko med Boost-sula. Ovandel av nätväv. 10 mm häldropp. Vikt: 215 gram.

Tävlingssko med unik dämpning

Adidas Adizero adios boost är en lätt, dynamisk tävlingssko som man kan kapa många sekunder med.

## Adidas Adizero adios boost | |

Slutsats: Boost-sulan ger utmärkt stötdämpning och bra respons vilket är en stor fördel – i synnerhet under längre sträckor. Ovandelen är också bra.

Pris: 1 500 kr

www.adidas.com

Adidas lanserade sin Boost Racer under Tokyo Marathon, där den användes av vinnaren. Och det stötdämpande, fjädrande Boost-materialet fungerar också bra under långa, snabba löprundor.

Skons vikt är 215 gram, vilket är i mesta laget för en tävlingssko. Trots det känns skon lätt att löpa med. Under de längsta löprundorna uppskattade vi särskilt dämpningsmaterialet i sulan, vilket bidrar till vikten. Dämpningen är nämligen så mjuk att den minskar belastningen märkbart på benen. Samtidigt är sulan så pass spänstig att man känner hur energin omvandlas till framåtdrift i stället för att försvinna ned i sulan.

Skons ovandel är gjord av nätväv, vilket fungerar utmärkt och får skon att sitta åt bra utan att kännas för trång. De tunna skosnörena minskar vikten, men de är inte superfunktionella och det är lite svårt att snöra skorna. Yttersulan är försedd med Continentalgummi vilket ger bra grepp – även på blöta underlag.

Adidas Adizero adios boost imponerar med utmärkt passform och funktion.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: