Sveriges största test av löpskor

Vi har testat 19 av säsongens nya, traditionella löpskor. Och förutom att färgerna är starka, så har skorna också genomgått en rad förbättringar – inte minst när det gäller vikten.

Sällan har det varit ett lika stort nöje att testa löparskor som i år, för aldrig har det funnits så många kvalificerade löparskor på marknaden som nu. Det är slutsatsen efter att vi testat 19 nya och spännande mängdträningsskor.

Löparskor - nya trender

Ett område som skotillverkarna fokuserat extra på är vikten. I stort sett alla skor har genomgått en bantningskur, och flera modeller har blivit 10–15 procent lättare. En så stor viktminskning imponerar och märks direkt när man börjar springa. Någon större överraskning är det emellertid inte eftersom det är känt sedan länge att man som löpare tjänar mest på att minska vikten på underben och fötter, än på andra ställen på kroppen.

Lättare skor – inte lättare kropp För medan man räknar med att en viktnedgång på två kilo gör att man blir 4–6 sekunder snabbare per kilometer, så får man samma effekt om man använder ett par löparskor som är 100 gram lättare. Det visar en studie från University of Colorado. Det kanske kan vara svårt att hitta ett par mängdträningsskor som är 100 gram lättare än sina nuvarande skor. Det räcker dock med ett par skor som är 50 gram lättare för att bli en halv minut snabbare på milen – utan att man behöver träna mer för det.

Bli prenumerant och läs hela det stora testet, ta del av alla nya tendenser och se vilken sko som passar just dig bäst bland säsongens 19 nya modeller.

Logga in som prenumerant och hämta testet

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta intar du proteinkakor och/eller proteindrycker i samband med träning?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig