Stort test: Årets bästa löparskor 2015

Vårens nya löparskor hakar på de senaste årens trend med lättare, mer dynamiska, löparskor. I år verkar dock skotillverkarna ha fokuserat något mer på komfort och stötdämpning. Vi har testat 18 av de populäraste modellerna.

27 april 2015 av Martin Kreutzer

Våren är på ingång och i vissa delar av landet värmer vårsolen redan skönt. Och lika naturligt som att fåglarna kvittrar allt mer, lika naturligt är det att löpskotillverkarna lanserar sina nya modeller i mars och april. Och årets löparskor är i stort sett positiva bekantskaper. Jämfört med tidigare årsmodeller har skorna blivit lättare, materialkvaliteten har förbättrats och komfortnivån har genomgående blivit mycket bättre.

Borta är alla tjocka sömmar, skavande ovandelar och hårda mellansulor. Detta gäller särskilt skor för pronationslöpare – alltså löpare som vinklar in foten för mycket. Skorna i den kategorin har alltid präglats av tunga, klumpiga kilar och en odynamisk löpkänsla. Den tiden är förbi. I dag har skotillverkarna gått från att sätta stopp för pronationen till att mer bromsa och kontrollera den. Metoderna för att åstadkomma detta är många, men resultatet blir detsamma: lätta och dynamiska skor som ger bra stöd och utmärkt komfort.

Löparskor test

Ladda ned pdf:en här nedan och få årets stora löparskor test. Vi testar 18 löparskor för neutrala och överpronerande löpare, vi utser två testvinnare – och visar vägen till de bästa köpen.

Se också vår stora testavdelning där vi testar löparskor.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken typ av träningsutrustning önskar du dig mest just nu?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: