Stort test: Årets bästa löparskor

Vi har testat 18 nya löparskor på marknaden och utser de bästa skorna, såväl för neutrala löpare som för de som behöver lite extra stöd i skorna.

3 april 2014 av Claus Bjarnø og Lasse Lyhne.

För bara ett par år sedan dominerades löpskomarknaden av s.k. naturliga löparskor. De skilde sig en hel del från vanliga löparskor med sina gedigna mellansulor, kraftiga hälpartier och tunga pronationskilar. De naturliga löparskorna var lätta, platta och smidiga och tillät foten att röra sig fritt.

Vi var dock inte helt förtjusta i de renodlade ”natural running-skorna”. Men vi gillade den påverkan de hade på vanliga löparskor. För till skillnad från fjolårets stora löpskotest har skorna nu blivit skönare och stabilare att löpa i.

Nu tyder alltså mycket på att pendeln svänger tillbaka. Den skogeneration vi testar den här gången har i det stora hela blivit hårdare, vridstyvare och tyngre. Det innebär att passformen blivit lite sämre än vi är vana vid, och denna trend gjorde också våra mest drivna testlöpare besvikna. Däremot är skorna gedignare, stabilare och stryktåligare än förut. Och tyngre hällöpare har fler skor att välja mellan.

Ladda ned pdf:n här nedan GRATIS och läs hela det stora testet med årets bästa löparskor

Se också vår stora testavdelning där vi testar löparskor.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: