Fakta: Triathlonsko med snabbsnörning. Dräneringshål. 265 g (stl 42).

Snabb triathlonsko

Lätt och skön triathlonsko som passar bäst för individer med en skolad löpstil.

## Inov-8 Tri-X-Treme 275 | |

Plus: Låg vikt, luftig ovandel och många triathlondetaljer.

Minus: Mycket begränsad stötdämpning i hälen och en yttersula som greppar dåligt i blött före.

Pris: 1 500 kr.

Slutsats: En suverän triathlonsko som passar perfekt för erfarna triatleter som har en skolad löpstil. En lite kraftigare sula och en bättre stötdämpning i hälen hade gjort skon till ett intressant val för en bredare skara löpare.

www.inov-8.com

Tri-X-Treme är som namnet antyder utvecklad specifikt för triatleter. Men skon passar inte för tunga löpare som på trötta ben kämpar sig fram längs den avslutande löpsträckan i en triathlontävling. Dämpningen i hälen räcker helt inte till för att skydda kroppen från stötchocken som uppstår när man släpar sig fram med tunga steg. Det är ingen kritik bara ett konstaterande, för i stil med britternas övriga modeller är den här skon gjord för lätta, drivna löpare som landar på framfoten.

Häldroppet är minimalt, framfoten är mycket flexibel och skon passar perfekt för löpare som vill ha en lätt och snabb modell. Den lätta och luftiga ovandelen höjer betyget. Detsamma gör innandömet som känns bekvämt och är helt utan sömmar, vilket gör att man kan vara utan strumpor i skon. Och precis som det ska vara i en triathlonsko är den försedd med ett snabbsnörningssystem som sparar in värdefull tid i växlingszonen. Sulan har dräneringshål som släpper ut ev. vatten ur skon.

En svaghet är dock sulans mönster. Det fungerar bra på fasta och torra underlag, men på blöta underlag blir det halt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

När på dygnet föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: