Sula med stöd Pronationsstödet består inte av en kil, utan det ingår i själva sulan. Det innebär lägre vikt och ett mjukare stöd.

Skor för riktiga män

Löparsko från Puma imponerar med en riktigt bra stötdämpning.

## Puma Vectana | |

Passform: Bred sko, men som har ett ovanligt bra och bekvämt grepp om hälen.

Kvalitet: Utmärkt kvalitet som varken överraskar positivt eller negativt.

Prisvärd: Rätt typ av löpare kommer garanterat att uppskatta stötdämpningen.

Slutsats: Vectana är en riktigt bra mängdträningssko för neutrala eller pronerande löpare. Stötdämpningen i hälen och framfoten är utmärkt, och skons dynamiska pronationsstöd fungerar bra. Även om man väger betydligt mer än de kenyanska världslöparna.

Pris: 1.350 kr.

www.puma.com

Puma Vectana

Vectana är en utmärkt nyskapande löparsko från Puma. Skon är designad för lite tyngre löpare, och det märks också tydligt. Både under hälen och framfoten har Puma placerat sitt patenterade dämpningsmaterial, Id Cell, vilket ger även storvuxna löpare ett mycket bekvämt löpsteg – också på längre distanser.

Däremot fungerar skon inte lika bra under kortare, mer tempofyllda, löprundor.

Man saknar lite kontakt med underlaget och en lite snabbare stegavveckling, men den suveräna stötdämpningen gör att detta ändå är acceptabelt. Skons passform signalerar också om att det är en sko för lugna löprundor. Framfoten är bred och skon passar därför inte för löpare med smala fötter.

Området vid hälen har mycket stoppning och skon sitter bra runt hälen utan att irritera. Ovandelen är gjord av mesh, vilket ger bra ventilation. Snörningen är också bra. I yttersulan fastnar det dock grus – väggreppet är däremot effektivt även i regn.

Skon är designad för tyngre löpare. Det innebär en rymlig passform och massor av stötdämpning.

PRODUKTINFO:

Mängdträningssko för tyngre löpare (+ 85 kg) med lätt till måttlig överpronation. Vikt (stl 43): 360 gram.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: