Produktinfo Neutral/lättare överpronationssko med goretexmembran. Kraftig sula till vinterbruk. Reflexer. Vikt: 365 gram.

Perfekt vintersko

Brooks har lyckats göra en bra vintermodell av sin prisvinnande mängdträningssko.

Brooks Ghost GTX | |

Funktion: Vattentät utgåva av den prisvinnande sommarmodellen. Smart!

Kvalitet: Skon är genomarbetad och gjord av bästa kvalitet.

Prisvärd: Den är inte billig, men du får också en hel del för pengarna.

Slutsats: Vinterlöparna i storstäderna kommer att uppskatta den här skon, som är en variant på den uppskattade Ghost-skon. Ghost GTX är mer lämpad för vinterns blöta utmaningar på främst asfalt, men sulan fungerar även bra på grusvägar och packad snö.

Pris: 1.600 kr.

www.brooksrunning.com

Brooks Ghost GTX

Vi vågar nog påstå att vinterföret blir mycket lättframkomligare om du snörar på dig Ghost GTX på fötterna. Det är en mycket bekväm löparsko, som dämpar stötarna effektivt från underlaget och som understödjer fotens stegavveckling. Dessutom upplevde vi att det är en perfekt vintersko.

Under framfoten är gummisulan så pass mjuk att den i likhet med vinterdäcken på en bil ger ett bra grepp på det frusna underlaget. Det gör att skon passar utmärkt på plogade asfaltsvägar i vinter. Där ger sulan ett optimalt fäste, och stötdämpningen känns bekväm, medan goretexmembranet håller fötterna skönt torra, även när man springer genom snöslask och vattenpölar.

Vikten är lite hög och skon tillhör rent allmänt de stabila och lite klumpigare modellerna vilket drivna löpare sällan brukar gilla. Men för vinterns lugnare distanspass är det en bekväm träningssko.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: