Läs också

Bra allroundsko

Produktinfo Fitnessko med flexibel sula. Stötdämpning i hela mellansulan. Största delen av ovandelen är förstärkt. Vikt: 300 gram (storlek 42).

Nike Free Xilla

Nike har tänkt på fitnessfolket med sin modell i den populära Free-serien.

Nike Free Xilla | |

Funktion: Gedigen allroundsko utan någon speciell spetskompetens.

Kvalitet: Både genomtänkt och försedd med flera smarta detaljer.

Prisvärd: Bra komfort och funktionalitet till ett rimligt pris.

Slutsats: Till allsidig fi tnessträning passar Xilla utmärkt. Skon är dock inte anpassad för den som tränar med tunga vikter eftersom sulan blir för mjuk och skon upplevs som för hög. Men för de fl esta andra fungerar skon bra.

Pris: 1 099 kr.

www.nike.se

Free Xilla Trainer från Nikes populära skokoncept, Free, påminner om en löpsko, men är tänkt att användas av dem som ägnar sig åt fitnessträning. Vanliga löpskor är inte helt optimala när man tränar styrka, crossfit, pump eller ägnar sig åt andra motionsformer där det är viktigt att ha bra kontakt med underlaget. En allt för hög och mjuk häl går nämligen ut över fotledsstabiliteten, samtidigt som ovandelen är för mjuk.

Xilla är däremot mer stabil för foten, inte minst pga. snörningssystemet, som gör att skons gedigna ovandel ger ett stadigt grepp runt vristen. Stabiliteten utgörs också av sulans välkända Free-lösning. Den innebär att ett antal små, flexibla kuber tillåter sulan, och därmed foten, att samarbeta optimalt med underlaget. Det märks t.ex. tydligt när man gör utfallssteg, hoppar upp på en bänk eller gör andra övningar där balansen och fotledsstabiliteten är viktig. Trots den fasta konstruktionen duger den rätt lätta träningsskon också till lugna löprundor.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: