Läs också

Lätt och skön

Fakta: Neutral löpsko med mjuk och flexibel sula. Luftig knit-ovandel. 4 mm häldropp. Vikt: 260 gram (stl 44,5).

Nike Free-sko för löpare

Nike Free RN Distance är den senaste uppdateringen av Free-skon, och den är riktigt bra. Skon är lätt och mjuk och ger massor av stötdämpning.

## Nike Free RN Distance | |

Slutsats: En riktigt spännande sko till allt från intervallträning till återhämtningspass. Konstruktionen ställer dock höga krav på styrkan i fötter och ben.

Plus: Mjuk och bra stötdämpning. Dynamisk löpkänsla. Priset.

Minus: Lite sladdrig ovandel. Sulan, i vilken det fastnar små stenar och grus.

Pris: 1 300 kr.

www.nike.com

Nikes Free-skor har varit en av företagets största säljsuccéer någonsin. Men skorna har aldrig slagit igenom som löpskor. Det vill man ändra på genom nya Free RN Distance.

Skon är byggd som en vanlig Free-sko, men sulan består av ett rejält lager med Nikes dämpande, fjädrande Lunarlonmaterial, som även finns i deras mer tävlingsliknande skor.

Detta gör stor skillnad och skon erbjuder massor av stötdämpning samtidigt som den är spänstigare än den lite döda upplevelse man annars brukar få i vanliga Free-skor.

I övrigt känns skon som en vanlig Free-modell. Den mjuka sulan är mycket smidig och låter foten jobba fritt. Ovandelen har fått mer stadga tack vare Flywire-konstruktionen, men är ändå lätt, rymlig och strumpliknande.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Använder du solkräm när du tränar utomhus?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: