Produktinfo Minimalistisk löpsandal med justerbara kardborreband. Remmar med små gummikuddar som fördelar trycket och ger bra ventilation. 10 mm tjock gummisula. Vikt: 237 gram.

Nästan barfota

Tunn och minimalistisk löpsandal ger en annorlunda – men bra – löpupplevelse.

TEVA Zilch | |

Kvalitet: Slitstark rent allmänt och kardborrebanden håller länge.

Passform: Sitter mycket bra tack vare att remmarna är justerbara.

Prisvärd: Eftersom det är en specialprodukt så betalar man också för det.

Slutsats: Föredrar man minimalistiska löpskor så är Tevas sandal ett intressant alternativ under sommaren när det är soligt och varmt. Sulan är smidig, greppet är effektivt och passformen är bra. Sandalen gör dessutom att det är lättare att hitta en naturlig löpstil.

Pris: 899 kr.

www.teva.com

Vi såg med spänning fram emot att testa marknadens första moderna löpsandal som Teva – specialister på friluftssandaler – logiskt nog ligger bakom. Löpsandalen har dock inget med en vanlig löpsko att göra; i stället handlar det främst om en tunn, smidig gummisula kombinerat med några smala, men rätt bekväma, remmar som gör att sandalen sitter bra på foten.

Särskilt lyckad är den lilla remmen som fixerar sandalen framme vid stortån. I kombination med det lätt uppåtvink-lade tåpartiet innebär konstruktionen faktiskt att det varken slinker in sand eller grus. Att helt undvika att få in skräp i sandalerna går dock inte.

Teva Zilch passar på det hela taget bäst i skogen, eftersom mjuka stigar effektivt dämpar mycket av den belastning som benen utsätts för. Sulan är nämligen så pass hård och tunn att det behövs ett mjukt och skonsamt underlag att löpa på.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: