Produktinfo: Trailsko med ventilerande ovandel av luftig nätväv. Stenplatta i framfoten. Vikt: 263 gram (stl 43).

Luftiga trailskor med bra fartkänsla

Asics Fuji Racer är kompromisslös och kommer bäst till sin rätt under snabba terrängrundor.

## Asics Fuji Racer | |

Slutsats: Sitter på och känns som en racersko i terrängen. Den är inte speciellt bekväm, men den besitter utmärkta terrängegenskaper.

Pris: 1 500 kr

www.asics.se

Skon har ett fast hälgrepp och sitter som gjuten på foten. Det beror till viss del på att skon är förhållandevis smal, men i hög grad också på de tunna och fasta materialen.

Det gäller för ovandelen och plösen, men även för skosnörena, som får skon att hamna mycket nära huden när de dras åt. Det ger en åtsittande känsla som dock inte är något problem så länge man använder halvtjocka trailstrumpor inuti.

Rent funktionellt imponerar skon ännu mer. På torra skogsstigar bidrar skons låga vikt och raceraktiga passform till att man vill springa snabbt, och den upplevelsen förstärks av att sulan greppar mycket effektivt mot underlaget.

Djupa lerpölar är inte skons hemmaplan, men med sin luftiga ovandel passar den desto bättre i torr terräng. Om man ändå trampar ned i en vattenpöl, kan man glädja sig åt att det finns ”dräneringshål” i sulan. Det gör att vattnet rinner ut snabbt ur skon igen om strumporna blir blöta.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: