Läs också

Lyxig och stabil

Info: Pronationssko för naturlig löpning. 4 mm höjdskillnad mellan häl och tå. Vikt: 225 gram.

Löparsko med mjukt stöd

Asics har utvecklat en helt ny sko för naturlig löpning som motverkar pronation. Och den fungerar riktigt bra.

## Asics Gel Super J33 | |

Plus: Lätta, dynamiska och mycket flexibla.

Minus: Ovandelen är inte tillräckligt fast runt foten.

Pris: 1 400 kr.

Slutsats: Asics har lyckats med sin nyskapelse. Skorna bromsar pronationen effektivt, samtidigt som fötterna har möjlighet att jobba fritt. Hängivna barfotalöpare kommer nog att uppleva att skon är för tjockt stoppad.

www.asics.se

Det låter kanske motsägelsefullt: en löparsko för naturlig löpning med pronationsstöd! Själva tanken bakom naturlig löpning är ju att minska skornas kontrollfunktion och låta fötterna jobba fritt. Men i det här fallet fungerar det. Super J33 saknar stabiliserande kilar och besitter alla karakteristiska detaljer som en sko för naturlig löpning ska ha.

Den är dessutom lätt och platt (sulans höjdskillnad är 4 mm). Ovandelen är också mjuk och sulan mycket flexibel. Pronationskontrollen möjliggörs i stället via sulans konstruktion som är hårdare på insidan. Detta fungerar utmärkt. Skon känns mycket dynamisk och fötterna får därmed möjlighet att jobba samtidigt som fotens inåtvridning bromsas.

Ovandelen är tillverkad i ett enda stycke. Den är lätt, luftig och snygg, men inte särskilt elastisk. Det är ingen mängdträningssko, men som fartsko, eller för att träna löpstilen, är den perfekt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: