Produktinfo Lätt löparsko med flexibel sula. Landningszoner understödjer mittfotslandning. Vikt: 197 gram (stl 42).

Löp på framfoten

Skechers nya minimalistiska sko har en kraftig sula som styr fotens rörelser.

Skechers GOrun | |

Passform: Skon känns både mjuk och skön. Plösen är fastsydd.

Kvalitet: Materialet är lätt, men samtidigt verkar det relativt ömtåligt.

Prisvärd: Måttligt prissatt med tanke på kvaliteten och liknande modeller.

Slutsats: Om man är van vid minimalistiska löpskor så kan GO Run ev. upplevas lite för klumpig. Om man däremot är en traditionell hällandare kan skon hjälpa till så att man landar mer på mittfoten. Låg vikt och bra flexibilitet.

Pris: 999 kr.

www.skechers.com

Den här superlätta skon liknar på många sätt Nikes kända Free-sko. Det gäller inte minst den mycket smidiga sulan och ovandelen som är tunn som en strumpa. Men Skechers går sin egen väg med sitt förslag på en ”naturlig” löparsko.

Under mittfoten är sulans dobbar betydligt större än under resten av sulan. Det leder till att man nästan står och balanserar på en klump av mjukt skum. För att sätta ned hälen mot marken är man tvungen att luta foten bakåt så att tårna pekar uppåt. Tanken är att skon automatiskt ska främja en löpstil där endast mitt- och framfoten sätts ned mot marken. Konceptet fungerar eftersom vi automatiskt landade längre fram på foten.

Det krävs dock tillvänjning, för om man prövar att landa instinktivt på hälen så känns det fel – mycket beroende på att den minimalistiska skon är för dominant. För nybörjare som vill pröva på ”naturlig löpning” kan skon vara värd att testa. Men framfotslöpare och hällandare kommer knappast att trivas i den.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: