Läs också

Lyxig och stabil

Fakta: Lätt löparsko med snabbsnörning. 7 mm häldropp. Vikt (stl 43): 237 g.

Lätta löparskor för asfalt

Salomon Sense X-series är en riktig tävlingssko för asfaltslöpare. Och trailexperterna har lyckats bra.

## Salomon Sense X-Series | |

Plus: Mycket välsittande. Mjuk och bra dämpning.

Minus: Priset är lite väl högt. Sulan greppar dåligt på blött underlag.

Pris: 1 600 kr.

Slutsats: Här har man inte snålat på något. Alla Salomons bästa tekniker finns med – och fungerar bra! Skon är ingen trailsko, men en fartsko för landsvägslöpning som kommer bäst till sin rätt på grusvägar. Priset är något för högt.

www.salomon.com

Citytrail kallar Salomon sin skoserie för stads- och terränglöpning. Med den här skon har man fokuserat mer på stadslöparna, vilket är bra. För medan flera andra skor i samma kategori verkar ha hamnat mellan två stolar, så är det här en utmärkt fartsko för asfaltslöpning.

Skon är lätt (237 g) och snabb och sitter bra på foten. Tåpartiet är rymligare än andra X-modeller. Framfoten är också bredare utan att det går ut över stödet och stadgan. Passformen runt hälen och mellanfoten är tajt och solid. Plösen är mjuk och snörningssystemet är ett av de bästa på marknaden. Tillsammans ger det en bra step in-känsla som tom. är bättre än tidigare S-Lab Sense-modeller.

Mellansulan är mjukare än vi är vana vid i Salomons skor, vilket är bra för asfaltslöpning. Känslan mot underlaget är utmärkt och dämpningen är mjuk och skön utan att bli för ”svampig”. Yttersulan består av Salomons Contagrip- material. Det är slitstarkt och greppar bra på grus och asfalt, men sulmönstret gör att det fastnar jord på sulan även när det är torrt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: