Fakta: Löparsko med extra tjock mellansula. Vikt: 275 g (stl UK 9). 4 mm höjdskillnad från häl till tå.

Lätt och tjock

Fresh Foam är en löpvänlig, tjocksulad sko i skarpa färger med skön stötdämpning.

## NEW BALANCE 980 FRESH FOAM | |

Plus: Lätt, välsittande och spänstig att springa med.

Minus: Tunna skosnören och en mycket luftig ovandel som inte skyddar mot regn.

Pris: 1 199 kr.

Slutsats: En avskalad och fartglad löparsko med skarpa färger. Den är varken så tung eller mjuk som den ser ut att vara, och därför är den bra till tempopass. En annorlunda sko för intervall- och tempolöpning.

www.newbalance.com

”Fatshoes” kallas en ny typ av löparskor med tjocka sulor. Hoka är mest kända, men nu ger sig både New Balance, Brooks och Skechers också in i den skokategorin.

980 Fresh Foam är en avskalad sko där hela mellansulan helt saknar gel, luft, kilar eller andra dämpningstekniker. Istället är den tillverkad av ett nytt freshfoam-material. Ovandelen består av en enkel och ventilerande nätväv som inte tål regn, men som är lätt och luftig.

Skon ser ut att vara tung, men med sina 275 gram märks den knappt på foten och den ger en skön löpkänsla. En liten höjdskillnad på 4 mm mellan häl och tå gör att man springer mer på framfoten. Den tjocka sulan är dock lite hårdare och spänstigare än väntat.

Snörena är platta och kan trycka lite mot vristen om man drar åt för hårt. Ovandelen omsluter foten bra och lästen är bred och formad efter foten. Framfoten för tankarna till den gamla, grå skinnskon från New Balance, som vissa skonördar saknar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilket väder ogillar du mest att träna i?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: