Fakta: Lätt löparsko för överpronerare. Vikt: 219 g (stl UK 9). 10 mm höjdskillnad (häl till tå).

Lätt och stabil löparsko

Ny, utmärkt lättviktssko från Mizuno passar perfekt till vårens motionslopp.

## MIZUNO SAYONARA | |

Plus: Imponerande låg vikt trots pronationsstödet och den spänstiga dämpningen.

Minus: Lite bred framfot vilket går ut något över passformen.

Pris: 1 300 kr.

Slutsats: En utmärkt sko med lika bra stöd som en slitstark mängdträningssko. Trots det väger skon lika lite och är lika dynamisk som en tävlingssko. Ett bra val till vårens tävlingar från milen till maraton.

www.mizuno.eu

Det finns ovanligt mycket material i Mizunos nya lätta träningssko med det passande namnet Sayonara (”farväl” på japanska).

En stabil hälkappa håller foten på plats, medan en komplex sula ger ett bra stöd för överpronationslöpare. Trots detta är skon lätt. 219 gram vägde den på vår köksvåg och det är imponerande med tanke på alla tekniska detaljer som finns i skon.

Dämpningen är relativt hård och det bidrar till att skon känns spänstig att springa i. Framfoten är smidig utan att vara för mjuk och skon känns dynamisk på foten. 10 mm höjdskillnad från häl till framfot är rätt mycket, men i kombination med alla andra detaljer innebär det att skon passar perfekt även till långa asfaltsrundor.

Ovandelen är hård över vristen och rymlig – ja, lite väl rymlig – i framfoten. Materialen är extremt luftiga, vilket motverkar fotsvett mycket effektivt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: