Produktinfo Letvægtsløbesko til neutraleløbere. Sømfri Flyknitoverdel og blød Lunarlon-mellemsål. Vægt: 243 gram (str. 44).

Lätt och skön

Den här lätta och snabba löpskon har en innovativ ovandel – och ett par svagheter.

## Nike Flyknit Lunar1+ | |

Funktion: Lätt, skön och fartglad. Men skons passform är långt ifrån perfekt.

Kvalitet: Både ovandelen och sulan verkar mycket slitstarka.

Prisvärd: Nike har gått upp lite i pris jämfört med andra modeller.

Slutsats: Nytänkande i ovandelens konstruktion som bidrar till en imponerande lätt och snabb sko för neutrala löpare. Perfekt sko till tempoträning och intervaller, men också till längre löprundor. Snörningen är inte optimal och det sänker betyget.

Pris: 1700 kr.

www.nike.com

Nike Flyknit Lunar1+

Ifjol lanserade Nike sin så kallade Flyknit-teknologi. Ett nytt ovandelsmaterial skapat av en enda tråd: superlätt, superluftigt och helt utan sömmar. Och det fungerar!

I Flyknit Lunar1+ kombineras materialet med Nikes mjuka och lätta mellansula Lunarlon. Resultatet är en löpsko som känns både lätt och bekväm.

Skon väger 243 gram och det gör att den nästan kan räknas in i kategorin med tävlingsskor. Eftersom sulan är rätt flexibel, så känns skon också ovanligt skön att löpa snabbt i. Tack vare en bra stötdämpning så fungerar Lunar1+ också som en slitstark träningssko – i varje fall för löpare som inte behöver något pronationsstöd.

Snörningen är dock en svaghet. Skosnörena är glatta och snörningen går inte speciellt högt upp. Det gör att det är svårt att dra åt skon ordentligt, vilket går ut över passformen. Det irriterar i en för övrigt skön löpsko.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tänker du på att konsumera hållbart när du köper träningskläder och prylar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: