© Colourbox

Köpguide: Välj rätt löparsko

Innan du besöker löpskobutiken för att köpa nya löparskor så är det tre saker du bör titta extra på.

3 april 2014

Det kan vara rätt svårt att hitta en löparsko som passar perfekt till din fot. Men det kan vara mödan värt. För om du hittar rätt sko så blir dina löprundor garanterat ännu mer njutbara.

Tre avgörande faktorer för valet av löparsko

Om du vill öka dina chanser att hitta rätt sko så bör du fundera igenom följande:

1. Behöver du en löparsko med stöd? En del löpare behöver en sko som bromsar fotens inåtrotation – så kallad överpronation. Genom att göra en löpanalys i den lokala löpskobutiken kan du få reda på om, och i så fall hur mycket, du överpronerar.

2. Var och hur brukar du springa? De flesta köper skor som passar för löpning på asfalt i stadsmiljö. Det är också den typ av löparskor som det finns flest av på hyllorna ute i skobutikerna. Det finns dock andra typer av löparskor för till exempel tävlingar, intervaller och tempoträning. Ta reda på ditt behov innan du besöker butiken och köper nya skor.

3. Har du användning för en kraftig sula? Sulans mönster påverkar i hög grad skons väggrepp. Om du springer långpass i terrängen och på grusvägar så är det en klar fördel om du har en sko med lite kraftigare sula eftersom den ger ett bättre fäste i underlaget och håller dig på rätt köl.

Se också vår stora testavdelning där vi testar löparskor.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig