Produktinfo Löpsko för tyngre löpare med neutral till lätt överpronerande löpstil. Vikt: 319 gram.

Inflexibel månsko

Nikes nya löpsko har cool design och bra dämpning, men den är både stel och odynamisk.

Nike Lunar Haze | |

Passform: Skon sitter åt bra runt foten, men ovandelen är för hård.

Kvalitet: Vi har löpt 20 mil i skorna och det finns inga tecken på slitage.

Prisvärd: Det är en av Nikes dyraste löpskor, men det är inte deras bästa.

Slutsats: Skon ser snabb ut och med den kraftiga stötdämpningen kan den vara intressant för de något tyngre löparna som vill ha en riktigt lätt sko. Vi saknar emellertid en bättre flexibilitet i både sulan och ovandelen. Det här är inte någon av Nikes bästa skor.

Pris: 1.900 kr.

store.nike.com/

För ett par år sedan lanserade den amerikanska skogiganten Nike ett lätt och mjukt mellansulematerial (Lunarskum) samt ett flexibelt pronationsstöd (Dynamic Support) som anpassar stödet individuellt till respektive löpares behov.Dessa bägge innovationer har lett fram till bra skor som Lunar Racer och Lunar Eclipse, men också till mindre lyckade modeller som t.ex. Lunar Elite.

I den sistnämnda kategorin hamnar dessvärre det senaste tillskottet i Lunarfamiljen, Lunar Haze. Skon är förvisso lätt, men den är till skillnad från tidigare Lunarskor styv och odynamisk. Stötdämpningen är rätt hård, vilket kan vara bra för tyngre löpare, men det gör samtidigt att skon blir inflexibel.

Ovandelen är mjuk invändigt och perforerad på utsidan. Det ger låg vikt och bra ventilation, men det gör även att skon känns stel och obekväm.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: