Hur hittar jag rätt storlek när jag ska köpa löpskor?

Mina nya löpskor visade sig vara för små då jag skulle börja löpträna i dem. Har ni några tips på hur jag ska undvika fler felköp?

När man är ute och springer svullnar fötterna så att de tar mer plats i skorna och dessutom blir fötterna faktiskt en aning längre medan man löper.

Båda dessa faktorer är något som man bör tänka på när man ska köpa nya löpskor. Använd den här checklistan när du besöker sportbutiken:

  • Prova inte ut löpskorna på förmiddagen. Fötterna svullnar under dagens lopp, och sent på eftermiddagen är de ungefär lika stora som när man löper.

  • Ta med dina löpstrumpor till butiken. Strumporna ska också få plats i löpskorna.

  • Gå till en specialbutik för löpare där du kan få professionella råd om vilken typ av sko du behöver (neutral, pronationseller supinationssko).

  • Passa på att provspringa skorna i butiken – t.ex. på ett löpband.

  • Känn efter så att det finns ett utrymme på 0,5–1 cm mellan din längsta tå och skospetsen.

  • Den ena foten är ofta lite större än den andra. Köp en storlek som passar till din största fot, och använd ett inlägg i den andra skon om det skulle behövas.

Se också vår stora testavdelning där vi testar löparskor.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig