Produktinfo Högskaftad löpsko med snabbsnörningssystem. Grovmönstrad sula med inlagda metalldubbar i hälen och framfoten. Vikt: 392 gram (stl 44).

Höga löpskor med suveränt grepp

I djupsnö och slask räcker vanliga vinterlöpskor inte riktigt till eftersom det lätt tränger in väta vid fotleden. Men i rå väderlek och på snöigt och isigt underlag är den här trailskon i en klass för sig.

## Salomon Snowcross | |

Funktion och passform Det finns gott om plats i framfotsregionen där tårna har fritt spelrum och hälgreppet är hyfsat bra. Passformen kan dock inte mäta sig med Salomons vanliga trailskor, för även om man drar åt snabbsnörningssystemet så smiter aldrig ovandelen åt riktigt bra runt foten.

Lästen påminner om andra Salomonskor, med en gedigen stötdämpning och en höjdskillnad mellan hälen och framfoten som underlättar traditionell hällandning.

Sulan är försedd med nio effektiva metalldubbar under hälen och framfoten. Dessa dubbar ger ett fantastiskt grepp på både snö och is. När andra löpare halkade runt som Bambi på hal is, så kunde vi oförtrutet hålla farten uppe. Med en vikt på nästan 400 gram så är den dock ingen lättviktssko. Men till skillnad från det suveräna greppet på alla typer av vinterföre, så fungerar skon sämre på asfalt.

Slutsats: Det finns andra skor som både är lättare och som sitter bättre. Men i rått väder, djup snö och på isiga underlag så är den här skon suverän.

Pris: 2000 kr.

www.salomonrunning.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: